Общинските структури на ПП ГЕРБ в област Видин си дадоха среща, на която направиха отчет на постигнатите изборни резултати и проблемите по време на последния парламентарен вот, като и набелязаха акцентите, по които ще работят през следващите месеци и предстоящия догодина местен вот, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите на областния координатор на партията Александър Матеев, безспорната победа на коалиция ГЕРБ-СДС в региона дава основание на членовете и симпатизантите на ГЕРБ за надграждане на постигнатото с очакване на по-голяма избирателна активност, предвид осигуряване правото на вот на всички български граждани с връщането на хартиената бюлетина.

"Най-бедният регион в ЕС трябва да има своя силен глас и представителство, за да вземем това, което ни се полага", заяви народният представител Росица Кирова. Тя поясни, че усилията на всички трябва да са насочени и обединени именно в посока за развитие на Видинския регион, който притежава всички дадености, за да се осигури по-добър живот на своите жители. По мнение на г-жа Кирова, всичко това не може да бъде постигнато, ако ГЕРБ не е част от управлението на страната.

Продължаване строителството на пътя Видин-Ботевград и целенасочена работа за финансиране на общински проекти са сред първите действия на Росица Кирова в НС, където тя беше избрана за заместник-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и член на Комисията по енергетика. Преди дни последната комисия прие битовите потребители да остават на регулирания пазар до края на 2025 г. Гласувани са и компенсациите за бизнеса да продължат до края на 2023 година, като те са 100% при цена над 200 лева на мегаватчас на борсата.