От Пресцентъра на ОДМВР-София съобщават за инцидентите в областта за изминалото денонощие:

РУ-Елин Пелин: Около 16.20 часа на 5 юли, в с. Горна Малина, автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Мерцедес“, управляван от жител на с. Григорево. 56-годишният водач бил тестван с дрегер, отчел внушителните 4.15 промила алкохол. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ-Своге: Около 11 часа на 5 юли, на бул. "Искър“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Рено Меган“, управляван от жител на София. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

РУ-Правец: Около 20.15 часа снощи, в с. Разлив, автопатрул предприел проверка на лек автомобил "Ситроен“, управляван от жител на Правец. Водачът е тестван с дрегер, отчел 3.03 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

РУ-Костинброд: Около 0.45 часа тази нощ, на ул. "Ломско шосе“, автопатрул спрял и проверил лек автомобил "Нисан Микра“. Водачът от с. Петърч бил изпробван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като в издишания от него въздух били отчетени 3.16 промила. Започнато е бързо производство срещу нарушителя.