***

София.

От 09.00 часа в централата на КНСБ на бул. "Македония" 1, зала "Европа", ет. 2, ще се проведе семинар на синдикатите от Балканския регион "Добри работни места и справедлив преход в балканските страни".

***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 11.00 часа на Метростанция Стадион Васил Левски, независимият общински съветник Борис Бонев ще представи съвместен проект на Спаси София, ДЗИ и Метрополитен за оборудването на всички метростанции с нови модерни и красиви велопаркинги.

***

София.

От 12.00 часа пред входа на Метростанция "Национален стадион Васил Левски“ ще се състои представяне на най-новата информационна услуга на Столична община – тъчскрийн LCD-екрани (инфотабла)

***

София.

Oт 19.30 часа президентът Румен Радев ще участва в церемонията по връчване на наградите "Банка на годината“.

***

Благоевград.

От 19.00 часа, в залата на Камерна опера – Благоевград е дългоочакваната премиера на една от най-популярните комедийни опери - "Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети в прочит на Камерна опера – Благоевград.

***

Бургас.

От 11:00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще бъде представено специалното печатно издание "Плувните спортове в Бургас – начало и настояще“.

***

Бургас.

От 15.00 часа в специализираната шатра, разположена близо до Социалния патронаж ще се проведе обществено обсъждане за предстоящото обновяване на зеленото пространство на ул. "Оборище“ до паркинг "Гурко“, гр. Бургас.

***

Варна.

От 10.00 часа ще се проведе военен ритуал по случай 131-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков, в който ще участват Представителният духов оркестър и почетен караул от ВМС.

Пред орелефа на бележития български адмирал, до сградата на Щаба на ВМС, ще бъдат отдадени военни почести и ще бъдат поднесени венци и цветя.

***

Варна.

От 12.30 часа в Окръжен съд – Варна в зала 109, ет. 1 ще бъде произнесена присъдата по делото за убийството на DJ Теди.

***

Варна.

От 13.30 часа пред Щаба на Военноморските сили ще се проведе военен ритуал по посрещане на директора на Бреговата охрана на Република Грузия капитан I ранг Рамаз Папидзе.

След края на ритуала командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и капитан I ранг Папидзе ще направят изявления и ще отговорят на въпроси на журналисти.

***

Варна.

От 17.00 часа пространство ReBonkers и Фондация ДОМА Арт представят изложбата Завъртане на Времето / Turn Back Times с участието на 19 артисти от Варна, България, САЩ, Холандия, Германия, и Франция. Събитието е критичен коментар към забързаната реалност на съвременния свят, удавен в консумация, моментно удовлетворение, и претрупана, повърхностна комуникация.

***

Добрич.

От 18.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова“ , Община Добрич организира Паметна вечер в чест на Стоянка Мутафова! Споменът за любимата актриса и кралица на театъра, ще бъде представен от Мария Статулова.

***

Русе.

От 14.00 часа в зала "Русе" на Историческия музей ще се състои откриването на изложбата "Банките в Русе" на Регионален исторически музей - Русе.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 на гости ще бъдат експертите от Европа Директно Стара Загора.



***

Стара Загора.

От 19.00 часа на сцената на Държавна опера – Стара Загора ще се проведе съвместен балетен концерт от школите при Читалище "Родина 1860“, ДЮССИ "Allegra", DS Caribe, "Феерия“, "Па Де Кре“ и "Терпсихора“.

***

Търговище.

От 11.00 часа, на живо във фейсбук страницата си, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров ще отговаря на въпроси на гражданите

***

Хасково.

От 10.30 часа в Детски отдел на Регионална библиотека "Христо Смирненски“ ще се състои откриване на "Лято в библиотеката" с книгата на Джулия Доналдсън "Грозната петорка"

***

Шумен.

От 10.00 часа в кв. "Тракия“ на ул. "Странджа“ пред блок № 2 ще бъде извършен монтажът на първите два подземни контейнера за събиране на смесени битови отпадъци.

Ще бъде направена и демонстрация как ще се използват новите съдове.

***

Шумен.

От 17.30 часа в къща "Бучевинови“ ще бъде открита годишна изложба на школата по дърворезба към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов“ с преподавател Ангел Минчев