***

София.

От 7.15 часа в МОН е тегленето на изпитния вариант за втората задължителна матура по профилиращ предмет. Моля, тези от Вас, които ще участват, да бъдат в МОН до 7:10 ч. Вариантът за втория задължителен държавен зрелостен изпит по професия за професионалните гимназии и професионалните паралелки ще бъде изтеглен в 8:15 ч.



***

София.

От 09.40 часа пред паметника на Незнайния воин фотографи и оператори могат да заснемат церемонията по официалното посрещане на министъра на отбраната на РСМ Славянка Петровска.



***

София.

От 09.00 до 17.00 часа във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности на ул. "Ралевица“, кв. "Манастирски ливади“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: ул. "Ралевица“ от ул. "Иван Сусанин“ до ул. "Борис Димовски“.

***

София.

От 10.50 ч министър Драгомир Заков и министър Славянка Петровска ще направят изявления за медиите в Министерството на отбраната.

Постоянно акредитираните представители на медиите ще бъдат допускани в сградата на Министерството на ул. "Дякон Игнатий“ № 3 на 20 май от 10.20 ч. срещу представяне на лична и журналистическа карта.

***

София.

От 11.00 часа зам.- кметът Албена Атанасова ще връчи договорите на неправителствените организации, спечелили проекти по Столична програма "Социални иновации“ -2022 година. Програмата е на стойност 100 000 лева и със средствата ще се реализират 19 иновативни проекти, насочени към подкрепа на уязвими общности. Столична програма "Социални иновации“ се реализира за 3 поредна година по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова.



***

София.

От 14.00 до 15.00 часа представителите на синдикалните организациите на Регионалните библиотеки към НФ "Култура“ при КТ "Подкрепа“ организират протестни действия.

***

Бургас.

От 10.00 часа в Културен център "Морско казино“, зала "Георги Баев“ вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов ще участва в национална кръгла маса "Бъдеще за Черно море, бъдеще за Европа“. Програмата на вицепремиера включва работна среща с областните управители на Бургас – Стойко Танков, на Добрич – Галин Господинов и на Варна – Благомир Коцев.

***

Бургас.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе дискусия посветена на тема климатичните промени и как да се справим с тях. Конференцията се очаква да открият евродепутатът Ева Майдел, заместник- министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-областният управител на Бургас Пламен Янев и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

***

Варна.

От 11.00 часа в Аула Максима на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ д-р Франк Кванте - Главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, ще представи публична лекция на тема "Лидерството през XXI век". С решение на Академичния съвет д-р Кванте ще бъде удостоен със званието "Почетен член на Академичния форум на ВСУ "Черноризец Храбър".

***

Пловдивд.

От 12.00 часа в Пресцентъра на БСП – Пловдив (ул. "Кръстю Пастухов“ 18) ще се проведе пресконференция на ръководството на Градски съвет на БСП Пловдив. Тема на пресконференцията са решенията, взети на Заседание на Градски съвет на БСП Пловдив и се отнасят до действията и "актуализираните“ решения на Националния съвет на БСП.



***

Разград.

От 10.00 часа на базата "Гнездо на орли" ще се проведе ежегодното състезание "Млад огнеборец". В надпреварата ще се включат 8 отбора от общините Разград, Цар Калоян, Кубрат, Завет и Исперих.

***

Русе.

От 18.00 ч. в зала "Княз Александър I" на Историческия музей – Русе на откриването на изложбата "Намерено от Шкорпил".

***

Шумен.

От 18.00 часа отваря врати новият Център по природни науки към Факултета по природни науки на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски“.

***

Шумен.

От 15.30 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на ПК ПОН.



***

Хасково.

От 10:30 часа в зала "Марица“ на Областна администрация – Хасково ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково. Дневният ред предвижда една основна точка - представяне и одобряване на проекта на Регионална програма за заетост на област Хасково – 2022 г., както и текущи въпроси.