Националният синдикат "Защита“ организира протестно автошествие против спекулата с цената на горивата, която води и до неимоверно голяма инфлация, и другите проблеми в страната. Това каза в предаването на Радио "Фокус“ "Добър ден, България“ Красимир Митов, председател на Национален синдикат "Защита“. Събитието ще бъде на 12 май и започва в 13.30 часа пред сградата на БНБ в София.

"Това автошествие ще бъде в подкрепа на излъганите медици, на които преди два месеца премиерът обеща щедри увеличения на заплатите, а към днешна дата това не се случва. С оглед на нещата през този месец и половина, виждаме, че обещаното просто няма да се случи. Виждаме, че това е поредната лъжа и поредната измама. Ще излязат на протести земеделски производители, които също имат сериозни проблеми, които са създадени от Министерство на екологията и Министерство на земеделието, въпреки срещите. Ще търсим подкрепата на всички граждани, които в момента обедняват поради бездействието на това управление, което вече официално пети месец е на власт. А някои от тях са вече близо от една година“, обясни Митов

По думите му премиерът Петков може и да властва в този кабинет, но на територията на Република България властват гражданите, които са ги избрали, затова от Синдиката казват, че колкото по-бързо си отидат сегашните управляващи, толкова по-бързо ще се решат кризите, в които България е изпаднала в момента.

"Тези момчета, които действат с тоталитарни методи – вчера полицията не допусна протестиращите да влязат в столицата, започваме да се опасяваме, че може утре да се окаже същият натиск и върху протестиращите в центъра на София. Но не сме се уплашили досега, няма и да се уплашим - ще преследваме и отстояваме правата си“, категоричен беше председателят на Национален синдикат "Защита“ Красимир Митов.

Милослава АНГЕЛОВА