Двама са установени да шофират след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен. На 7 февруари в 16:55 часа за проверка в село Тодор Икономово бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген "Бора“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 20-годишен местен жител. Пътните полицаи го тествали с дръг тест, който отчел положителна на метамфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.



Около 02:20 часа на 8 февруари екип на РУ- Нови пазар спрял за проверка на ул.“ Стефан Караджа“ в града водач на Тойота "Ярис“ с врачанска регистрация. Автомобилът бил управляван от 20-годишна от Нови пазар.

Тествана е за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на метафетамин проба. Дала е кръвна проба за анализ. Задържана била за срок до 24 часа в РУ- нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.