Престижна награда от Национален литературен конкурс на християнска тема спечели поетеса от Свищов. Писателката Стефания Цанкова се класира на второ място в състезанието "Моят храм в 185 думи“, което се проведе във връзка със 185-ата годишнина на храм "Св. вмчк Георги“ в Каварна. Стефания Цанкова разказа за предаването "Добре дошли в Свищов“ на Радио "Фокус“ – Велико Търново, че организатор на конкурса е редакцията на енорийския бюлетин "Вяра и Дело“.

Получени са 101 творби – 58 стихотворения, 27 есета и 16 къси разказа от общо 88 автора (72 жени и 16 мъже). Най-младият участник е на 12 години, а най-възрастният – на 80. Журито бе в състав доц. д-р Елена Симеонова, д-р Ивана Радонова и презвитера Ренета Трифонова.

Първата награда в състезанието получи Ева Иванова от София, втората е за свищовлийката Стефания Цанкова, а третата – за Лилия Кашукеева от Стара Загора. Инициаторите уточняват, че творбите, класирани от 1-во до 13-то място ще бъдат публикувани в специален брой на енорийския бюлетин "Вяра и Дело“. Освен това всички 55 произведения, получили три положителни оценки от журито, ще бъдат издадени в специална книжка, чрез която на свой ред да достигнат и вдъхновят още много хора за добро и за благи дела.

Свищовската лауреатка Стефания Цанкова подчерта, че отдавна се е отказала от участие в литературни конкурси, защото се е отдала на обучение на млади литературни таланти по творческо писане, както и на научна работа и творчески срещи със свои почитатели. Християнската тема на това състезание я е провокирала да изпрати свое ново стихотворение, посветено на нейните вълнения в храма Господен, на Вярата в Бог, на творчеството, разкриващо доброто и милосърдието у хората. Стихотворението ще бъде част от нейната 21 авторска православна художествена книга, която ще бъде представена през пролетта в Германия. След това тя ще откликне на покани на български общности в Англия, Гърция и Норвегия.

Писателката е дългогодишен преподавател по български език, литература и история. Тя е завършила българска филология и история. Специализирала е библиотекознание и библиография. Автор е на 20 книги с поезия и приказна проза, които са притежание на най-големите световни библиотеки. Първата й стихосбирка със заглавие "Идвам от Дунава" е публикувана през 1989 година.