Две специализирани полицейски операции са се провели на територията на Великотърновска област в рамките на последните 24 часа. От Областна дирекция на МВР в старата столица уточняват, че едната от тях е била за противодействие на конвенционалната престъпност, а втората – срещу джигитите на пътя.

Първата акция е била на територията на Районните управления в Свищов и Павликени. Разкрито е едно престъпление, образувани са 2 досъдебни, 4 бързи  производства и 4 преписки. Проверени са 151 граждани, 123 автомобила, 8 питейни и увеселителни заведения, 1 заложна къща, 1 пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали и 1 търговски обект. Съставени са 8 акта и са наложени 83 глоби по фиш. 

При втората акция, която е била на пътя София – Варна, са проверени 20 автомобила и 295 граждани. Съставени са 6 акта и са наложени 18 глоби по фиш, връчени са 32 електронни фиша. Операцията е реализирана с участието на служители от ОДМВР – Велико Търново, РД "Автомобилна администрация“, Агенция "Митници“, НАП и Инспекцията по труда.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 924 граждани, от които 320 за употреба на алкохол и 490 автомобила, от тях 69 товарни и 2 мотоциклета. Заснети са 111 видеоклипа за скорост. Съставени са 35 акта и са наложени 233 глоби по фиш.