Повдигат обвинение на собственика на пистолета, с който синът на кандидата за депутат Явор Божанков простреля 12-годишно момиченце. Това ще се случи днес, като от Районна прокуратура – Велико Търново не уточняват часа, предаде кореспондент на "Фокус“.

Според наши източници Димитър Бонзов /собственикът на оръжието бел. авт./ трябва да се яви в полицията в следобедните часове. Там ще му бъдат снети обяснения, отпечатъци и ще бъде определена мярка за неотклонение.

Припомняме, че инцидентът се случи в неделя следобед. По време на тържество за рожден ден в частна къща в Арбанаси 11-годишно момче простреля със законно притежаван револвер "Смит енд Уесън“ 357 магнум 12-годишно момиче, което му е роднина.

Раненото дете е в добро състояние. Кракът ѝ бе опериран в областната болница в Търново, след което тя бе транспортирана в университетска столична болница за последващо лечение.

Разследването по случая се води от Районна прокуратура – Велико Търново. Образуваното досъдебно производство е за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто.

Родителите на пострадалото дете, както и на това, което е стреляло няма да носят съдебна отговорност.