Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на руския си колега Владимир Путин за неговата помощ в най-тежките минути за страната, предава ТАСС.

На страницата си в Instagram, след като говори на международната междупартийна видеоконференция на тема "Глобалните предизвикателства на XXI век: междупартийното измерение“ в сряда, сръбският лидер написа: "Благодаря на Единна Русия за честта да участвам в конференцията "Глобални предизвикателства на XXI век: Междупартийно измерение“ Много благодаря на президента Путин, който винаги е бил със Сърбия и сръбския народ, когато е било най-трудно. Да живее сръбско-руското приятелство!“

На 25 ноември, в резултат на преговорите между Владимир Путин и Александър Вучич в Сочи, Русия запази цената на газа за Сърбия на 270 долара за шестте зимни месеца, след което Белград ще получи изгодни условия от Москва по дългосрочен договор. Според Вучич тези условия са изключителни.

Сръбският лидер отбеляза още, че е много доволен от сътрудничеството в областта на военно-техническото сътрудничество и икономическото взаимодействие.

Превод и редакция: Иван Христов