Трима гърци са арестувани в Александруполис, за това че са "купили" и държали незаконно българка с цел трафик на хора, пише Evros News.gr.

Трима гърци са арестувани на 2 май по обяд в Александруполис от полицейски служители на Поддирекцията за сигурност в града. Срещу тях е образувано наказателно дело за трафик на хора и незаконно притежаване на документ за пътуване, в зависимост от случая.

В съответната преписка е включен и чужденец от България, чиито данни са установени и който се издирва, посочват гръцките власти.

Сутринта на същия ден полицейски служители от поддирекцията за сигурност в Александруполис са извършили задълбочено разследване в район на Александруполис и по-специално в района на улица "Авантос", за да открият чужденка, която по информация на телефон "112" е била задържана от работодателя си против волята си, поради отнемане на документите ѝ за пътуване.

По информация на Evros News.gr арестуваните са мюсюлмани, които живеят в района и са ... купили жената от българин, като платили 1000 евро. Жертвата е намерена в дома на арестуваните, където се оказва, че е била прехвърлена от чуждестранния извършител на 27 март тази година през Граничния контролно-пропускателен пункт Ормени. Според разследването жената е била предадена на двамата жители на Александруполис срещу уговорената парична сума от 1000 евро, за да осигури работа в дома им и да сключи брак със сина на единия от тримата арестувани.

У единия от извършителите е намерена личната карта на жертвата, която ѝ е върната.

Арестуваните мъже ще бъдат предадени на прокурора на Александруполис, а предварителното разследване се извършва от Подразделението за сигурност на Александруполис.