НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:37


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Алианц Банк започна възстановяването на средствата на клиентите си в Нова Загора, които са с неоторизирани трансакции по сметките

Алианц Банк започна възстановяването на средствата на клиентите си в Нова Загора, които са с неоторизирани трансакции по сметките

15 Март 2019 | 12:38 | Агенция "Фокус"
София. Алианц Банк България започна изплащането на средствата на засегнатите клиенти в град Нова Загора, с потвърдени неоторизирани трансакции по сметките си. Това съобщиха от банката. „Като част от корпоративните ценности и вътрешните стандарти за интегритет на компанията, Банката взе решение да възстанови средствата на клиентите в пълен размер, преди приключване на наказателното производство“, съобщават от Алианц Банк България.
„Мисията на Алианц Банк България е да бъде доверен партньор и съветник на своите клиенти, затова тяхната удовлетвореност е основен приоритет за нас. Практиките ни се фокусират върху поддържането на международни стандарти за банкиране, етични бизнес норми и най-високо ниво на обслужване“, посочват още от банката.
„Фокус“ припомня: Банкова служителка от Нова Загора бе обвинена за присвояване на над 445 000 лева в периода 28 ноември 2018 г. – 1 февруари 2019 г. Според обвинението тя е извършила общо 105 успешни операции „теглене“ от банкомати за общата сума от 45 200 лева от дебитни карти с титуляри двама мъже от Нова Загора. Освен това тя е присвоила сумата от 400 000 лева, собственост на банката. В края на миналия месец Апелативният съд в Бургас постанови мярка „домашен арест“ на банковата служителка.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Апелативният съд постанови мярка „домашен арест“ на банковата служителка от Нова Загора, обвинена за присвояване на над 445 000 лева

Бургас: Апелативният съд постанови мярка „домашен арест“ на банковата служителка от Нова Загора, обвинена за присвояване на над 445 000 лева

27 Февруари 2019 | 16:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. Апелативният съд в Бургас отмени решението на Окръжен съд - Сливен за „задържане под стража“ и постанови мярка за неотклонение „домашен арест“ на банковата служителка от Нова Загора, обвинена за присвояване на над 445 000 лева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Жалбата на банковата служителка с инициали Б.М. бе срещу определението на Окръжен съд – Сливен, с което ѝ бе наложена мярка „задържане под стража“.
„Фокус“ припомня, че Окръжен съд – Сливен задържа под стража Б. М, която бе обвинена за това, че през периода 28 ноември 2018 г. – 1 февруари 2019 г. в град Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, използвала без съгласието на титуляра платежни инструменти – дебитни карти с титуляри двама мъже от Нова Загора – като в горепосочения период е извършила общо 105 успешни операции „теглене“ от банкомати в града, като по този начин е получила общата сума от 45 200 лева – престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. Тя бе обвинена и за това, че през периода от месец юни 2016 г. до 5 февруари 2019 г. в Нова Загора, като длъжностно лице, на което е било възложено срещу заплата постоянно да извършва работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице, изпълнявала длъжността – банков служител, в условията на продължавано престъпление присвоила пари, собственост на банката – сумата от 400 000 лева, като длъжностното присвояване е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.203, ал.1, вр. чл.201, вр. чл.26, ал.1 от НК.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокурор Красимира Кателиева: Искането за отмяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ на банковата служителка, обвинена за присвояване на над 445 000 лв, е неоснователно

Прокурор Красимира Кателиева: Искането за отмяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ на банковата служителка, обвинена за присвояване на над 445 000 лв, е неоснователно

27 Февруари 2019 | 15:10 | Агенция "Фокус"
Бургас. Искането за отмяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ е неоснователно. Това каза пред журналисти прокурорът Красимира Кателиева от Окръжна прокуратура – Бургас по време разглеждането в Аепелативния съд в Бургас на жалбата на банковата служителка от Нова Загора, обвинена за присвояване на над 445 000 лева, срещу наложената й мярка, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите на прокурор Кателиева са събрани достатъчно доказателства за това, че обвиняемата е осъществила състава на престъпленията, в които е обвинена. „Дали в тях са участвали и други лица, ще стане ясно в хода на разследването. Става въпрос за тежки умишлени престъпления, като едното от тях е наказуемо от 10 до 20 години“, посочи още прокурорът. Тя заяви, че освен това има опасност обвиняемата да се укрие. „Налице е опасност тя да извърши друго престъпление, като повлияе на свидетели – клиенти на банката, които предстои да бъдат разпитани. Правилно и законообразно е взимане на най-тежката мярка за неотклонение“, отбеляза Кателиева.
Според адвоката на банковата служителка липсват преки доказателства тя да е извършила някое от деянията, свързани с присвояване на общо над 445 000 лева, в които е обвинена. По думите му събраните до момента доказателства са само косвени. „Няма писмено доказателство, което да носи нейния подпис за отклоняването на средства. Има единствено електронни отчети за банкови трансфери“, уточни адвокатът. Той добави, че друга причина за оневиняването на обвиняемата е свързана с това, че банковият клон, в който тя е работила, няма правомощията да извършва големи парични преводи без съгласието на централната банка. „Условията в ареста, в който е в момента, са неблагоприятни. Кишията й е 2 на 2 метра, заобиколена е от тежко болни, включително такива с хепатит и СПИН“, посочи още Донев. Той счете, че по-подходяща мярка за неотклонение в случая би била „домашен арест“.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Алианц Банк България: Банката ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая в Нова Загора

Алианц Банк България: Банката ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая в Нова Загора

25 Февруари 2019 | 12:40 | Агенция "Фокус"
София. Алианц Банк България: Банката ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая в Нова Загора. Това се посочва в официално становище на Алианц Банк България във връзка с информацията за извършени неправомерни действия на служител на банката в Нова Загора.
"Във връзка с информацията за извършени неправомерни действия от страна на служител на Алианц Банк България в Нова Загора, бихме искали да уверим засегнатите клиенти, че са предприети всички необходими законови мерки, както и да дадем повече информация относно случая.
Незабавно след регистриране на нередност от Системата за сигурност и надзор на Алианц Банк България и последвалата проверка на място, сезирахме органите на реда. В резултат на подадения сигнал от Банката е инициирано досъдебно производство пред Окръжна прокуратура – Сливен. Към настоящия момент продължаваме активно своята вътрешна проверка с цел установяване автентичността на транзакциите, съгласно изискванията на приложимите нормативни актове. Засегнати са ограничен брой клиенти само от град Нова Загора", посочват от компанията.
"След уведомяване на компетентните органи, Банката се свърза с всички засегнати лица и отправи официални покани за разпознаване или оспорване на операциите по банковите им сметки. Алианц Банк България ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая. Извиняваме се за създаденото неудобство на всички засегнати клиенти и ги уверяваме, че ще продължим да бъдем техен доверен партньор и съветник", съобщиха от Алианц Банк България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Съдът задържа под стража банковата служителка, обвинена в присвояване на 445 200 лева

Сливен: Съдът задържа под стража банковата служителка, обвинена в присвояване на 445 200 лева

20 Февруари 2019 | 16:27 | Агенция "Фокус"
Сливен. Окръжен съд – Сливен задържа под стража Б. М. Тя е обвинена за това, че през периода 28 ноември 2018 г. – 1 февруари 2019 г. в град Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, използвала без съгласието на титуляра платежни инструменти –дебитни карти с титуляри двама мъже от Нова Загора – като в горепосочения период е извършила общо 105 успешни операции „теглене“ от банкомати в града, като по този начин е получила общата сума от 45 200 лева – престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.
Тя е обвинена и за това, че през периода от месец юни 2016 г. до 5 февруари 2019 г. в Нова Загора, като длъжностно лице, на което е било възложено срещу заплата постоянно да извършва работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество в юридическо лице, изпълнявала длъжността – банков служител, в условията на продължавано престъпление присвоила пари, собственост на банката – сумата от 400 000 лева, като длъжностното присвояване е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.203, ал.1, вр. чл.201, вр. чл.26, ал.1 от НК.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Б.М. е извършила престъпленията, в които е обвинена. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемата.
Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Окръжната прокуратура внесе искане за постоянен арест на банковата служителка от Нова Загора, обвинена за присвояване на над 445 000 лева

Сливен: Окръжната прокуратура внесе искане за постоянен арест на банковата служителка от Нова Загора, обвинена за присвояване на над 445 000 лева

20 Февруари 2019 | 12:34 | Агенция "Фокус"
Сливен. Окръжната прокуратура внесе искане за постоянен арест на банковата служителка, обвинена за присвояване на над 445 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Сливен. Жената с инициали Б.М. е обвинена за това, че през периода 28 ноември 2018 г. – 01 февруари 2019 г. в град Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, използвала без съгласието на титуляра платежни инструменти – дебитни карти с титуляри двама мъже от гр. Нова Загора. За периода тя е извършила общо 105 успешни операции „теглене“ от банкомати в града, като по този начин е получила общата сума от 45 200 лева.
Тя е обвинена и за това, че през периода от месец юни 2016 г. до 05 февруари 2019 г. в гр. Нова Загора, като длъжностно лице - банков служител, в условията на продължавано престъпление е присвоила пари, собственост на банката – сумата от 400 000 лева, като длъжностното присвояване е в особено големи размери и случаят е особено тежък.
Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 15.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Задържана е 29-годишна служителка на банков клон в град Нова Загора за злоупотреби

Сливен: Задържана е 29-годишна служителка на банков клон в град Нова Загора за злоупотреби

19 Февруари 2019 | 12:11 | Агенция "Фокус"
Сливен. Задържана е 29-годишна служителка на банков клон в град Нова Загора за злоупотреби. Това съобщиха от ОДМВР - Сливен. Служители на РУ - Нова Загора и Главна дирекция „Национална полиция” разследват случай на злоупотреби с парични средства в особено големи размери, извършвани в банков клон в град Нова Загора. Работата по случая е започнала в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката. Предприети са незабавни действия от служители на икономическа полиция в РУ - Нова Загора и ГДНП. В хода на проведените процесуални действия по разследване,в 29-годишна, служител на банковия клон, и в имотите, обитавани от нея, са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. На 18 февруари служителката е задържана за 24 часа.
За случая е уведомена Окръжната прокуратура - Сливен. Образувано е досъдебно производство. На служителката е повдигнато обвинение. С прокурорско разпореждане ѝ е наложена мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новата магистрала в Сърбия от Обреновац до Прелина. 19 август 2019 г.
Новата магистрала в Сърбия от Обреновац до Прелина. 19 август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.