Николай-Томас Георгиев завърши на 18-и място в турнира на сабя за кадети на Световното първенство, което се провежда в Саудитска Арабия. Възпитаникът на фехтовален клуб "Пловдив БГ" игра много добре и заслужено влезе сред най-добрите на състезанието. На пътеките в Рияд излязоха 110 сабльори от 46 държави, а България освен от Георгиев беше представена и от Никола Господинов и Станимир Пелов.

Николай-Томас Георгиев излезе от групите с пет победи и една загуба. Във втория кръг от елиминациите той победи Кевин Ючен Жу от Украйна са 15:10. В следващия двубой, валиден за място сред най-добрите 16, сабльорът ни отстъпи след оспорвана игра пред Уладзислау Ковал от Общността на независимите държави с 14:15 и зае 18-о място в крайното класиране.

Никола Господинов излезе от групите с 3 победи и 3 загуби. В първия кръг на елиминациите той победи Йерканат Коралов от Казахстан с 15:5. В следващата среща състезателят на фехтовален клуб "Младост“ отстъпи пред Даниил Скороход от Украйна с 10:15 и завърши надпреварата на 57 място.

Станимир Пелов се класира на 76-и след три победи и три загуби в групите, и загуба в първия кръг на елиминациите от Юен Чин от Китай с 10:15.

В надпреварата на сабя кадетки участваха 91 състезателки, сред които и Ралица Гаджева и Виктория Витлиемова, които се класираха съответно на 45-о и 84-о място. Ралица Гаджева излезе от групите с 4 победи и 2 загуби. Във втория кръг на елиминациите тя отстъпи пред Валерия Алонсо Верде от Испания със 7:15 и завърши на 45 място. Виктория Витлиемова не успя да победи нито една съперничка в групите и зае 84-о място в крайното класиране.

Утре Световното първенство продължава с отборните надпревари на сабя младежи и девойки. За България при младежите ще играят Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев, Станимир Пелов и Калоян Пешев. При девойките ще се състезават Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Емма Нейкова.