Българският отбор на сабя младежи се класира на осмо място в турнира "Гьорги Геревич“ в Будапеща, валиден за Световната купа младежи и девойки. Симеон Далеков, Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев и Никола Меицов победиха тима на Нидерландия с 45:13, а след това надделяха в изключително оспорвана среща над Германия с 45:44. В двубоя за място в "Топ 4" сабльорите ни отстъпиха пред Италия с 21:45 и завършиха турнира на престижното осмо място.

В индивидуалната надпревара, в конкуренцията на 224 фехтовачи, от българите с най-добро класиране е Михаил Хаджилазов, завършил състезанието на 82-о място.

Женският ни отбор също се представи много добре, заемайки осмо място от 17 отбора. Калина Атанасова, Кристина Миланова, Мариела Георгиева, Василена Кръстева и Сияна Епитропова победиха в първия си двубой Испания с 45:35, а в срещата за място на полуфиналите отстъпиха пред Франция с 26:45.

При девойките индивидуално най-добре се представи Василена Кръстева, която завърши 58-а от 168 състезателки. Калина Атанасова е 62-ра, а Сияна Епитропова е 63-та.