Рахим Рашайда (вторият на снимката от ляво надясно) завърши на 41-о място на шпага в турнира за младежи и девойки в Удине (Италия), валиден за Световната купа по фехтовка. В индивидуалната надпревара на състезанието участваха 273 фехтовачи от 44 държави, а България беше представена от Васил Ивакимов, Алекс Костадинов, Александър Костадинов, Самуел Петканчин, Рахим Рашайда и Филип Юсмен.

В групите Рахим Рашайда записа пет победи от шест срещи. В директните елиминации шпажистът ни победи Емилис Красиковас от Норвегия с 15:10, а в двубоя за влизане сред най-добрите 32 отстъпи пред Матео Галаси от Италия с 9:15.

В отборната надпревара българският тим в състав Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Алекс Костадинов и Рахим Рашайда зае 13-и място, след като победи Норвегия с 43:39 и отстъпи пред Италия с 35:45.

При девойките в индивидуалната надпревара България беше представена от Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова. Най-добро класиране записа Виктория Велиславова, която излезе от групите с четири победи и две загуби, в елиминациите отстъпи пред Гаранс Палпаку от Франция с 10:15 и се нареди на 93-о място в крайното класиране.

В отборното състезание българският тим в състав Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова се класира на 14-о място, след като победи Нидерландия с 45:27 и отстъпи пред Франция с 33:45.