88 шахматисти от 4 страни премериха сили на втория турнир "Шах Фест Симитли“. Купата спечели Огнян Стойчев от София, а най-малкият участник бе Пламен Димитрачков от Дупница на 6 години. 

Сред участниците от България, Гърция, Македония и Бангладеш, бяха и 22 деца. В турнира участваше и гросмайсторът от Благоевград Владимир Вачев, а община Симитли бе представена от учителя от средното училище в Крупник Кирил Николов.

Надпреварата протече в 10 кръга по швейцарската система, а класирането бе според набраните точки. В случай на равенство бяха прилагани допълнителни показатели: Бухолц Медиана, Бухолц, брой победи и ниво на постижение. Контролът за времето на една игра бе от 10 минути плюс 5 секунди. Главен съдия беше Георги Бедников с категория за международен рефер по шахмат. Второто място остана за Петър Савов от Дупница, а трето - Първан Аспарухов от Перник. 

"Шах Фест Симитли“ се провежда под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и е част от съпътстващите събития, посветени на празника на Симитли (8 септември).