Кметът Костадин Димитров прие в заседателната зала на Община Пловдив шахматистката Виктория Радева, предаде репортер на "Фокус". Чаровната пловдивчанка бе една от петте състезателки на женския национален отбор, който спечели историческа първа шампионска титла от европейското първенство в Будва (Черна гора).

"За мен е голяма чест да посрещна Вики. Силно вярвам, че българите сме най-красиви, най-умни, най-силни. Такива малки радости ни карат пловдивчани да бъдем горди с нашия ген, с нашите успехи. За нас е голяма гордост и те посрещаме с голяма благодарност. Ти караш всички ние да се чувстваме горди от твоите успехи. Следим израстването ти от много малка и в мое лице ти ще имаш пълната ми подкрепа“, заяви Костадин Димитров.

"Аз се занимавам със спорт, откакто се помня и съм наясно, че когато има благодарност за усилията, положени в тренировките и подготовката, тогава самият спортист има мотивация и сили, има нашата подкрепа, за да направи следващата крачка", допълни още кметът.

"Първо благодаря за поканата, че ме приехте днес. Изключително радостна съм да се прибера вкъщи. Нямах търпение да се прибера, защото това е моят град, обичам го страшно много, харесвам го страшно много и винаги разказвам на моите приятели за него и ги каня да ми идват на гости. Втората половина на европейското първенство бе много тежка за мен, защото не се чувствах добре. Играх в мача срещу Азербайджан с 40 градуса температура, вечерта ме заведоха в спешна помощ, защото бях в доста тежко състояние. Много съм щастлива, че се преборихме и успяхме да победим настоящия световен шампион Грузия. Всички станахме, прегърнахме се и не можехме да повярваме какво сме постигнали".

Искам да благодаря на моето семейство. Те винаги са били с мен и са ме подкрепяли. Малката ми сестричка е голям мой фен – винаги ми звъни, пита ме как съм и също се радва за мен и ме подкрепя. Безкрайно съм ви благодарна, благодаря ви“, каза на свой ред Виктория Радева.

"Ще се върна много години назад, когато Вики беше още много малко дете. Тя проведе една среща с тогавашния премиер Бойко Борисов. И я помолихме, ако наистина е в положение на победа – да даде реми на премиера. И тя ни послуша. Бяхме едни от първите, които честитихме на Вики и на баща й. Ние сме подготвили предложение на следващата сесия на Общинския съвет. Няма да изпадам в подробности, но Вики ще остане много доволна от решението ни. Ще я поканим тържествено и ще я удостоим с това, което тя заслужава“, заяви председателят на общинския съвет в Пловдив Атанас Узунов.