Капитанът на Уест Хем Деклан Райс не скри емоциите си след спечеления трофей в третия по сила европейски клубен футболен турнир Лига на конференциите.

"Чуковете" победиха с 2:1 тима на Фиорентина във финала, игран снощи в Прага.

"Този успех означава всичко. Имахме вяра. Щастлив съм не само за нас, но и за мениджъра, за феновете и за служителите в клуба. Всички те дават всичко от себе си, за да можем ние да играем по най-добрия начин. Когато Джаред се затича към вратата, си казах: "Това е твоят момент". След това видях как топката влиза в мрежата. Все още съм в шок. Наистина е невероятно", започна Райс.

"Дори само да споменат името ми заедно с тези на Боби Мур и Били Бондс е невероятно. В последните шест години оставих сърцето си в този клуб. Не ни беше лесно. Да спечелим този трофей е съвсем различно ниво. Да ми сравняват с тях, не искам да говоря много, за да не се развълнувам прекалено.

Имаше моменти през годината, в които Мойс бе под голямо напрежение. Той ни спаси два пъти от изпадане, класиране за Европа две поредни години, а сега спечели. Мисля, че той се нарежда сред най-добрите мениджъри в историята на Уест Хям", завърши капитанът на Уест Хем.