Винченцо Италиано, наставник на Фиорентина, беше разочарован от изгубения финал в Лигата на конференциите от Уест Хем.

"Загубихме два финала, в които играхме много добре и е жалко. Тази вечер не си представях, че така може да приключи мачът. Играехме добре, създавахме положения, моментално изравнихме след дузпата, която можеше да ни пречупи. Реагирахме, имахме още един страхотен шанс, който се откри пред Мандрагора. При борбата за топката в центъра на терена не направихме правилното придвижване в защита и всичко приключи. Момчетата бяха съкрушени“, започна той.

"Смятам, че отборът ни беше много балансиран тази вечер. Играхме финал така, както трябва. Предприехме малко рискове, контролирахме топката. Наказаха ни с гол, след което играхме като истински отбор“, добави Италиано.

"Искахме да рискуваме по-малко, защото знаехме, че можем да спечелим с търпение, но не очаквахме да загубим по този начин. Съжалявам. При този дуел в центъра, защитниците трябваше да се приберат много по-бързо. През всичките 90 минути досега се придвижвахме правилно. Не е трудно, но може да ти коства трофей, ако не го направиш както трябва“, анализира Италиано ситуацията, довела до победния гол на Уест Хем“, добави още треньорът на "виолетовите".