Отборите на ЦСКА 1948 и Левски излизат тази вечер в 20:00 часа на стадион в Бистрица в първи двубой на двата отбора от втория дял на шампионата. Отборът на Тодор Янчев се класира в първия в историята на клуба финал за Купата на България, но в първата шестица ще трябва да съхрани аванса си пред Левски, за да си гарантира място в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Футболистите на Елин Топузаков имат една единствена цел до края на сезона и тя е именно третото място в крайното класиране. Преди днешния двубой Левски изостава на 5 точки от ЦСКА 1948 и за да може да постигне желаното, трябва да започне от днес с победа в Бистрица.

Топузаков ще може отново да разчита на Филип Кръстев и Андриан Краев, но Хосе Кордоба продължава да е с травма. Джонатан Перейра, Жека и Бидунга, които са трайно контузени в лагера на домакините, пропускат мача.

Въпреки близките позиции в класирането, задачата за Левски изглежда по-сложна, защото сините загубиха последното си гостуване на ЦСКА 1948, а в другия мач от редовния сезон завършиха 0:0 с днешния си съперник.