Ботев (Пловдив) спечели втора победа от началото на сезона, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните надиграха лидера ЦСКА 1948 с 2:0 в мач от 10-ия кръг, който се състоя на базата в "Коматево". Антоан Бароан (45+2- дузпа, 48) бе точен за домакините.

По този начин възпитаниците на треньора Желко Копич имат вече актив от 7 точки, колкото Ботев (Враца) и Хебър. ЦСКА 1948 пък остана с 20 точки.

Първият голям шанс в мача бе за ботевистите. В 21-ата минута Рой Херман шутира силно по земя, а Антоан Бароан подложи крака си от чиста позиция, но вратарят Даниел Наумов спаси.

Малко след това Ангел Бастунов от гостите направи фрапантен пропуск, след като от 3-4 метра фронтално срещу вратата стреля високо над гредата.

В самия край на първото полувреме Стив Фуртадо фаулира в наказателното поле Мохамед Брахими и съдията Драгомир Драганов отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Бароан за 1:0.

Три минути след почивката Ботев удари за втори път. Елвис Ману бе изведен сам срещу вратаря Наумов и предпочете да подаде към Бароан. Той не сбърка на празна врата, вкарвайки за 2:0.