Христо Янев, който е старши треньор на Пирин (Благоевград), имаше смесени чувства след равенство с Левски 1:1 в среща от 20-я кръг на Ефбет Лига, играла се в Благоевград. 

Той коментира освен играта на своя отбор, но и какво се очаква да се случи с клуба, след като през миналата седмица Пирин останаха без собственик. 

"Много ми е трудно да говоря за футбол в цялата ситуация, която е в клуба. Горд съм от това, което направиха момчетата. Удоволствие е да имам такива момчета в съблекалнята - не говоря за футболните им качества, всички ги видяха днес. Много малко спортисти биха излезли и биха направили това, което направиха нашите футболисти. Надявам се клубът да оцени всички хора, които са в съблекалнята и работят за този клуб, и да разбере, че не заслужаваме нещото, с което се борим всеки Божи ден. Никой не ме е учил как трябва да подходя в тази ситуация и как трябва да работя", започна Янев. 

"Ако трябва да бъда честен, не виждам никаква светлина. Ситуацията става все по-тежка от ден на ден. От декември ние затъваме много сериозно и не виждам нито един светъл лъч. Не знам докога ще имам силата да мога да мотивирам съблекалня, която се бори с ежедневни проблеми. Много хора говорят с нас, но няма нищо конкретно.

Обичам футбола, но трябва да бъдем честни. Всички които работят в клуба се лишават от това да дадат времето и вниманието си на техните семейства. Затова трябва да има нещо, заради което си заслужава да идват на терена и да работят. Аз лично виждам, че всичко което правя, излиза извън моите правомощия. Отдавна съм спрял да бъда треньор в истинския смисъл на думата. Идвам всеки ден на работа, подхождам професионално и чисто човешки. Емоциите понякога взимат връх и ми е много трудно да се събера и да правя това, за което съм нает", поясни още той. 

"Подходихме по много прост начин. С момчетата си говорихме, че целият този труд, пот и сълзи трябва да си струват. Ние сме най-добри да правим футбол. Без значение на кое място се намира отборът. Ние даваме всичко, на което сме способни. Но в тази обставновка моята работа се обезценява и трудът на момчетата също

Видяхме, че не отстъпваме на отбора на Левски, въпреки че те разполагат с добра селекция и треньор номер едно. Видяхте, че се борихме до последно и играхме със самочувствие. Целият стадион заслужаваше добър футбол и ние го предложихме. Публиката не знае с какви демони се борят футболистите", сподели още наставникът на благоевградчани. 

"Винаги съм показвал уважение към съдиите, не е моя работа да ги коментирам. Хубчев има затруднение с дишането. Доколкото разбрах е получил удар в ребрата. Веднага изпратихме човек с него в болницата.

Благодаря за подкрепата на феновете, които напълниха стадиона. Не знам дали ще мога и ще имам силите да мотивирам и тренирам тези футболисти да излязат на терена да вършат работата, за която са наети. Знам, че съм чужд човек за града, но съм тук да давам най-доброто от себе си. На база моя капацитет давам всичко възможно", завърши Христо Янев.