Димитър Димитров-"Херо", който е старши треньор на Спартак (Варна), даде пресконференция, дни преди важния четвъртфинал от турнира за Sesame Купа на България срещу шампиона на България - Лудогорец.

Срещата ще се играе на 4-и април (вторник) от 17:00 часа на "Хювефарма Арена“.

"Формулата за победа е да вкараш повече голове от опонента, колкото и несериозно да звучи. Разбира се, че се готвим, но лошото е, че тези прекъсвания влияят на всички отбори на спортната форма, защото това се отразява. По отношение на кадровия състав имаме двама човека с наказание. Това са Виктор Митев и Божидар Васев, както и Иван Йорданов, който няма да играе заради договорката с Лудогорец. Имаме няколко човека, които ни висят с картони, но ще преценим как и дали ще ги използваме, защото следващите ни мачове са много важни“, заяви Димитър Димитров.

"Дани Начев тренира от два или три дена при нас и аз не знам неговото функционално състояние. За мен този двубой е нормален мач, аз не подценявам нито един мач, дори да е контролен. Срещу такъв дразнител като Лудогорец ще играем да спечелим. Няколко човека висят с картони и ще преценим дали ще търсим техни заместници. Ще играем максимално сериозно, както казах дори и контролните срещи, така че няма какво да коментирам мач за Купата на България срещу Лудогорец, а нашата единствена цел е победата“, добави още той.

"Последната седмица имахме по-тежки натоварвания, но ние сме в такъв етап. Аз виждам подобрение в организацията на нашия отбор. Вижда се основата и предпоставките за бъдещето. Концентрацията ни е насочена да останем в efbet Лига, разбира се, минават мисли и за бъдещата селекция, но основната цел ни е да спечелим всеки следващ мач“, категоричен беше "Херо".

"Ние българите сме в двете крайности. Първо величаехме победите над Гибралтар и Северна Македония, а сега се обяваме против треньора. Смятам, че трябва да се даде време. Не приемам подмладяването на националния отбор. Трябва да бъдат повикани най-добрите играчи за националния отбор, но аз съм последният човек, който трябва да коментира“, заяви Димитров по отношение на представянето на националния ни отбор в евроквалификациите за Евро 2024 година.

"Мисля, че стадион "Спартак“ е готов, а ние искаме да играем на осветление“, завърши той.