Димитър Димитров-Херо, треньор на Спартак (Варна), беше много разочарован от изгубените две точки, които са много ценни в борбата за спасение на неговия тим в efbet Лига този сезон. Ботев (Враца) и Спартак (Варна) завършиха 1:1 в първа среща за днес от плейофите на efbet Лига за втората шестица. Мачът се игра на стадион "Христо Ботев".

"Огромно е разочарованието. Това се получава втори пореден мач. Имам предвид мача с ЦСКА 1948. Само тези два мача ни загубиха четири точки. При нас това, че нямаме дълбочина в състава, нямам смени, с които да освежа. При нас играят едни и същи хора. Много трайно контузени, наказания. В един момент останаха с 11-12 човека. Трудно ми беше да набъркам състава. Липсва ни и малко характер на моменти, за да задържим спечелените срещи, липсва и малко късмет. Не искам да се оправдавам с това, но е на лице“, започна той.

"Когато дойдох, знаех с какво се захващам. Опитах се да направя всичко възможно. Когато човек даде всичко от себе си, съвестта му е чиста. Не се обвинявам. Много лошо стечение на обстоятелствата. Има го в спорта. Не мога да кажа, че съм недоволен от поведението на нашите футболисти. Виждам, че те се стараят и дават максимума от своите възможности“, продължи Херо.

"Надявам се феновете да оценяват, да виждат, че даваме всичко от себе си. Благодаря им за присъствието. Те заслужават много повече, но трудно се прави нов отбор с 12-13 нови. Десет кръга бяха с една точка, вижда се, че нямаше какво да се направи с предния състав. От освободените играчи никой не играе в А група. Селекцията е била подценена. През зимата да правиш селекция е много трудно. Много футболисти ни отказаха. Някои от тези, които дойдоха, бяха 3-4 избор. Максимумът сме дали от себе си с моя щаб. Опитахме се да помогнем.

Трябва чудо да стане, за да запазим елитния си статут. Не играем приятелски срещи, както някои отбори правят. За нас така е честното", категоричен беше Димитров.