Старши треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров - "Херо" и капитанът на отбора Румен Руменов споделиха, че са настроени за победа в предстоящия домакински мач от 21-ия кръг на Първа лига срещу Ботев (Враца) в събота.

Димитър Димитров - старши треньор на Спартак (Варна):

"Излизаме за победа, за нас е жизнено необходима. Ние нямаме друга алтернатива, трябва да търсим максимума не само в този мач, но и във всеки друг, където имаме сили и възможности да я постигнем.

Отборите, с които ще се срещаме занапред са разучени добре. За мача с Ботев (Враца) имаме достатъчна информация като качества, като характеристики на футболистите. Знаете, че Тодор Киселичков е работил в Ботев (Вр) и има поглед отвътре, но факт е, че врачани са един доста сериозен отбор.

Принудителна беше смяната на Ивей в мача с Хебър. Получи някаква контузия, но се надяваме да отшуми и за мача с Ботев (Вр) да е готов. Всичко зависи само от него. Иначе други кадрови проблеми в отбора нямаме.

По отношение на Андриан Димитров - той беше болен дълго време и не беше в добро състояние. Не е тренирал осем - девет дни. Тези дни го опитваме да го възстановим и да го тонизираме. Най-вероятно ще бъде в групата и ще се наложи да влезе и да реши мача.

За миналата среща от 20-ия кръг с Хебър, Димитър Димитров сподели, че спрямо статистиката от мача - 14 срещу 1 корнера в полза на Спартак, владение на токата - 60/40 и ударите към вратата с 3-4 повече, е показателно, че Спартак е имал някакво надмощие в мача.

"Според мен проблем имаше във външната фаза. Ние не доизграждахме правилно атаките и не завършвахме там правилно. Според мен от там дойдоха проблемите. Ако в последната третина бяхме по-самоуверени, с повече самочувствие и класа, смятам, че логично би трябвало да спечелим този мач. Докато имаме теоритични шансове за оставане в Първа лига, трябва да мотивираме и настройваме футболистите. Трябва всеки мач да се опитваме. За мен няма невъзможни мачове, в България всеки може да бие всеки, както и от всеки може да загубиш. Така че, трябва да се борим докрай.

За Дани Моралес мога да кажа само хубави неща. Интелигентно момче е. В тактическо отношение е доста мислещ, разумен футболист беше, чете играта, взима правилните решения. Това ми подсказа още тогава като мой футболист навремето, че занапред ще има добри резултати и развитие като треньор. В момента той потвърждава моите виждания. Радвам се за неговите успехи и му желая още по-голям успех", завърши Димитров.