Тимът на Локомотив (Пловдив) стартира подготовка в петък. Тимът, който е воден от старши-треньора Александър Томаш ще проведе първо занимание за годината на 6-и януари на стадион "Лаута" от 15:30 часа. 

Час преди тренировката - в 14:30 часа - наставникът на "смърфовете" ще говори пред представителите на медиите преди старта на зимната подготовка. На брифинга ще присъстват още изпълнителният директор на клуба Лъчезар Димитров и спортният директор Красимир Петров.

Локомотив (Пловдив) се подсили с двама футболисти. До този момент договори с клуба подписаха десният бек Джовани Трупе и естонският национален нападател Ерик Сорга. 

До 14-и януари "смърфовете" ще тренират в Пловдив, след което тимът заминава на лагер в Анталия (Турция). Там "черно-белите" ще бъдат за период от 2 седмици, в които ще изиграят пет контроли. 

По време на зимната си подготовка "черно-белите" ще изиграят пет контролни срещи. Първата е срещу Хебър (Пазарджик) на 14-и януари. Другите са срещу: Динамо (Тбилиси, Грузия) на 18-и януари; срещу Зоря (Луганск, Украйна) на 21-и януари; срещу Младост (Лучани, Сърбия) на 24-и януари и срещу ФК Пари Нижни Новгород (Нижни Новгород, Русия) на 28-и януари.