Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш остана доволен от спечелените три точки от неговия отбор при победата над последния в класирането на Ефбет Лига Спартак (Варна) с 2:0 като гост в двубой от 13-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион “Спартак" в морската ни столица.

Въпреки това Томаш не остана впечатлен от играта на своя отбор.

 "От победата съм доволен. От играта не мога да кажа, че не съм доволен, но мога да кажа, че, за да се превърнем в това, което аз имам в главата, трябва да контролираме отделни ситуации. Мисля, че контролирахме мача почти през цялото време, но в определени ситуации се подавахме на домакинския натиск и то по-скоро от психологична гледна точка. Това ми показва, че ние имаме още много работа, за да можем да контролираме тези ситуации. Искаме да отбележим гол, за да може тази увереност, с която започнахме и по този начин, по който играхме да продължи. С течение на времето Спартак 1918 Варна придобива по-голямо самочувствие, а ние губим увереност, защото не е тайна, че е по-лесно да рушиш, отколкото да градиш. Ние сме направили много малка крачка от това, което аз имам като представа в главата си. Наясно съм, че трябва и селекция, трябват и много други неща, но постепенно мисля, че нещата трябва да се получат", заяви Томаш.

След успеха Локомотив (Пловдив) имат вече актив от 25 точки, който ги прати на трето място във временното класиране. "Соколите" останаха последни с 5 точки.