"Експлозия от цветове и екзотика в "Двореца“ е озаглавена изложбата на дизайнерката Милка Попова в галерия "Тунела“ в Държавния културен институт-Културен център в Балчик, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. За десета поредна година художничката внася в "Двореца“ ярки цветове и ефирна красота, които прилягат на духа на това приказно място. Отново са представени шалове и облекла, които "съчетават модерни, ярки цветове с екзотични декорации в богати цветови меланжи с нежна колористика, както споделя самата авторка.

Стилизирани слънчогледи, паунови пера и палми контрастират на фона на ефирни шалове от фина, прозрачна коприна в оранжево, зелено, цикламено и жълто. Новост са образите на цитрусови плодове - портокали и лимони на жълт и оранжев фон, които създават свежест и настроение. Присъстват и традиционните кашмирени шалове с флорални мотиви за любителите на класиката.

"А когато става дума за облекла, украсата изпъква най-добре на тъмен фон", споделя

художничката. Дълги рокли без ръкав в тъмни цветове, от меки, галещи тялото материи, асиметрични рокли от шифон, авангардни туники с буфан ръкав, декорирани с модернистични декорации от ярки елементи, са част от представената колекция.



Дизайнерката Милка Попова експериментира с иновативни методи от самото начало на своята творческа кариера, а през последното десетилетие се съсредоточава върху традиционната българска техника "плъстене“, украсявайки шалове и облекла от ефирни материи с контрастиращи, релефни декорации, които приковават вниманието, където и да се появят.

Изложбата може да бъде разгледана до 14 август.

Жулиета НИКОЛОВА