Задълбочаване на сътрудничеството в сферата на бизнеса между унгарския град Надканижа и Казанлък, поиска кметът на Надканижа на официална среща с представители на Община Казанлък. Това съобщиха за "Фокус" от Община Казанлък. За празника на побратимения ни град гостува делегация от трима общински съветници - Недко Коджабашев от ГЕРБ, Юзеир Кенан от ДПС и Николай Колев от Има такъв народ. 

Вчера те се срещнаха с кметът на Наджанижа и му връчиха поздравителен адрес от кмета на Казанлък. “Благодаря на кметът Галина Стоянова за приятелството през годините. Нашите два града винаги са имали ползотворни отношения, които искам да задълбочим, тъй като в момента в Надканижа строим индустриална зона и бихме желали да си партнираме с водещите предприятия от областта на машиностроенето от Казанлък", каза кметът Ласло Балок. Той подчерта, че иска да бъде подновено сътрудничеството и с казанлъшки училища и български университети, което е преустановено заради КОВИД пандемията.

Приятелството между Казанлък и унгарския Надканижа е установено в началото на 70-те години. И в двата града има улици, кръстени на града-побратим. В Надканижа има и парк с казанлъшки рози.