Настъпи кулминацията на абитуриентските балове. Един от класовете в Националната природо-математическа гимназия в София реши да отиде по необичаен начин до ресторанта за тържеството си.

Без клаксони ще е празненството за 12 "З" клас на Националната природо-математическа гимназия, защото те избраха да стигнат до празненството си с трамвай.

Необичайното превозно средство избират сами, а едно от предимствата му е, че са всички заедно дори в пътя до ресторанта.

А покрай хубавите емоции мерките за сигурност ще бъдат засилени - ще се осъществяват проверки за употреба на алкохол; излизането от купето или прозорците на превозното средство също се наказва.

Напрежението около матурите вече е отминало, а като лауреат от олимпиадата по история и цивилизации Наталия вече е приета в университет. От сутринта се подготвя за големия ден.

"Много се вълнувам, нямам търпение за бала и за по-следващия етап - университета и събирането на възможно най-много опит от тази институция. Но в същото време гимназията много ще ми липсва, защото в НПМГ получихме не само академични знания, но и ежедневни уроци по човечност, целият колектив на гимназията винаги ни е подкрепял и подобно нещо трудно се забравя и напуска“, споделя пред bTV Наталия Илинкина -  абитуриент от НПМГ "Акад. Любомир Чакалов".

Всяка година абитуриентите се надпреварват в нестандартните решения за превоз по време на бала. Едни избират лъскави коли, други - файтони, дори коне, а класът на Наталия тази година залага на ретро трамвай.

"Ретро трамваят е една страхотна възможност да сме заедно в последните ни моменти, за нас спомените и сплотеността са по-важни от суетата“, казва тя.

"С трамвай, защото сме всички заедно и ще бъде много яко, много сме готини и също така е еко-съобразно. Пожелавам си занапред да имаме много щастие и късмет“, казва абитуриентът Ивайло Виденов.

"Да е нещо, което ще остане като светъл спомен за нас, защото през тези 5 години сме били заедно и най-правилното е да ги завършим заедно“, споделя Александра Крекманова.

Мерките за безопасното протичане на баловете ще са в сила в цялата страна.