Много стил, красота и вярност към традицията демонстрираха абитуриентите на своя празничен парад на 24 май в Разлог.

Те преминаха по звездна, червена пътека и под арка от червени рози, снимаха се на специална "стена“ под фонтани от цветя с гирлянди от стъклени перли. "На живо" се засне парадът, който беше аплодиран бурно от хилядите хора, които споделиха празника на зрелостниците, съобщават от общината.

Лично посрещнати с чаша шампанско от кмета на община Разлог - Красимир Герчев и неговия екип, абитуриентите бяха представени с постиженията на училищата и възможностите за бъдещата им реализация.

И броиха – с обич своите 12 години. И се снимаха с "неразделния си клас" и своите учители.

А Станислав от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" облече най-скъпия за сърцето на всеки разложанин костюм – костюма на чауша, за да прогони злите духове, за да тръгнат напред подрастващите ергени и моми, да не им пречи нищо.

Кметът на общината пожела на зрелостниците да носят светлината на духа, да са целеустремени и се връщат към корените си, родния дом и родното училище. Празнична заря и любимият химн на духовността "Върви, народе, възродени" ознаменува края на красивия парад на абитуриентската младост на Разлог.