От днес Кюстендил е подвластен на абитуриентските балове. Еуфорията завладява завършващите своето образование ученици и техните родители. По този повод от Община Кюстендил организират тържествено изпращане на младежите, предаде репортер на "Фокус“.

На централния площад "Велбъжд“ ще бъде издигната арка, през която ще преминават абитуриентите. Планирано е те да дефилират по червен килим. Автомобилите, с които абитуриентите ще пристигат, ще минават в колона през улица "Гороцветна“ към улица "Демокрация“ и площада. Там момичетата и момчетата ще бъдат приветствани от кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, а след това ще се отправят в шествие по булевард "България“ към ресторанта.

"Каня всички наши съграждани да присъстват на тържествата. Началото ще се случва в центъра на града, пред погледа на всички наши съграждани. Ще бъде едно много културно събитие с което ще може да се гордеем“, каза кметът Огнян Атанасов.

Началото е от 18.00 часа, към 18.30 часа ще започнат да пристигат и самите абитуриенти. "Заедно с прекрасните и креативни деца създадохме сценария. Опитахме се да създадем нещо ново, нещо което да радва абитуриентите. Направихме цялата концепция с представители на всички училища“, допълни още инж. Атанасов.