Вдигат платформата за общата снимка на бургаските абитуриенти утре, 23 май на балюстрадата до КЦ "Морско казино“. Преди нея, в 19.00 часа зрелостниците ще преминат в празнично шествие по ул. "Александровска“ и ул. "Богориди“ до Морската градина.

Там ще ги посреща церемониал майстор, за да ги насочва да преминат по червения килим до платформата за снимка с кмета на Бургас, която ще запечата завинаги тържествения момент.

Изненадите за зрелостниците ще продължат с приветствия към тях, развявани от въздуха от бургаски парапланеристи, а от 21.00 часа в тяхна чест ще започне празнична заря, която ще озари небето над Морската градина.

Тази година Бургас изпраща близо 2200 абитуриенти, като голяма част от тях жителите и гостите на града ще могат да видят именно утре, по време на празничното шествие на зрелостните, което ще премине само ден преди 24 май.

Парадът на абитуриентите е посветен на честванията по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. С него Община Бургас ще предостави възможност на младите хора и техните семейства също да участват в организираните за празника на светите братя чествания, които те пропускат, заради абитуриентските балове в същия ден.