Вчерашната градушката нанесе щети по овошки и зеленчукови градини в селата около Чирпан и Стара Загора, предаде репротер на "Фокус". Хората в социалните мрежи се оплакват, че насажденията им са съсипани. 

Най-големи щети има в чирпанските села Самуилово, Зетьово, Гита и Свобода. Там градушката е била с големината на орех. В Старозагорско също удари градушка, но с по-малки размери - колкото бобено зърно. Жителите в областта са чули шума от противоградовите ракети, които са били изстреляни в района на Стара Загора, но въпреки това твърдят, че те не са спряли градушката.

АМ "Тракия" също побеля от падналата градушка. В района на отбивката за Стара Загора и Чирпан имаще спрели коли, тъй като движението е било силно затруднено, дори невъзможно, заради намалената видимост.

В социалните мрежи валят постове и видеа от вчерашния "апокалипсис", както го наричат коментиращите. Те се разделят на две групи - едните казват, че си заслужаваме съдбата заради начинът, по който се отнасяме с природата, а другите вярват в различни конспиративни теории относно манипулиране на времето и предизвикване на природни бедствия.

"Ако може да се успокоим малко е това, че падна по-рано и още не са разсяти всички зеленчуци на открито. Ако беше след двайсет дни, щеше да е трагедия пълна", "Жалко - и хлябът замина! В цяла България е така!", "Ракетаджийте ракия ли пият? Неможачи", коментират едни.

"Целта на това безумие е чрез ХААРП да унищожат бъдещата реколта и поминък на хората", "Странно, преди да запука чух ниско прелитащ самолет над облаците съвпадение или изкуствена буря?!" - около тази идея път се обединяват хора, вярващи в конспирацията.

Очаква се по-късно днес да има информация какъв точно е обемът на съсипаната реколта.