След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение, предаде репортер на "Фокус". В тази връзка Община Стара Загора предвижда през май две срещи с бизнеса и търсещите работа.

"Успяхме да създадем профил на посетителите на тазгодишното изложение WorkIn Stara Zagora. От 20 до 75-годишна възраст са били участниците в кариерния форум. Проследихме също, че 2/3 от тях говорят поне два езика и сме приятно изненадани  колко разнообразни са те. Най-голям процент, разбира се, са английско говорящите, след това руски, френски, немски, украински, турски, италиански, испански, гръцки, шведски и малка част японски и корейски език“, разказа Росица Райкова, началник на отдела организатор.

Тя обобщи, че най-предпочитаните сфери на работа се оказват маркетинг, ИТ, търговия, реклама и ПР, както и енергетика. "Радостни сме от тази статистика, тъй като тя ни показва, че сме на прав път. WorkIn Stara Zagora е насочено именно към тези сектори, а когато виждаме, че това се търси, сме все по-убедени, че мисията ни постига успех“, допълни Райкова.

Стана ясно още, че в средата на месец май Община Стара Загора, Бюрото по труда и синдикатите предвиждат среща с граждани, търсещи работа и бизнеса.

Вече има и не малко запитвания за организацията на WorkIn Stara Zagora 2025, но тази година събитието не приключва само с изложението. Община Стара Загора, в партньорство с Тракийски университет и Стопански факултет, продължава да работи активно за осъществяване на своите приоритети и цели. На 15 май 2024 г., от 10.00 до 14.00 часа, заедно организират събитие, в което фокус отново ще бъдат младите хора – студентите на университета, както и тяхната възможност за кариерно развитие в Стара Загора.

Срещата ще се проведе в "Академичен информационен център“ /новата Библиотека/ на Тракийски университет и ще бъде изцяло насочена към студенти или наскоро завършили такива, които искат да се запознаят с естеството на работа, позициите и стажовете, които предлагат компаниите. Част от компаниите, именно от WorkIn Stara Zagora 2024, които ще разкажат за  работата си  и отново ще привличат на своите щандове.