За времето от 22до 28 април, на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 3824 МПС и 6760 лица. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Съставени са 941 фиша и 229 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях четирима водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, четирима са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Трима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 5 неправоспособни водачи. Установени са 1479 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 129 проверки, установени са 111 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени три проверки, установено е едно нарушение.