Днес стартираха строително-монтажните дейности по обект “Доизграждане на канализационната мрежа на кв. Суходол, район "Овча купел"" по проекта "Изграждане на ВиК инфраструктура в СО", в който са включени още 8 обекта, и чиято обща стойност е 140 495 700лв, предава репортер на Агенция "Фокус".

Стойността на този обект е 3 410 400лв., а срокът за изпълнение е 24 месеца. Домакин на събитието беше Столична община в лицето на инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по направление "Обществено строителство"

Пред репортер на “Фокус" инж. Ангел Джоргов подчерта, че към проекта, със средства на Столична Община, е предвидено да се направи и износващия пластов асфалт от бордюр до бордюр, за да може да няма “така дразнещите хората кръпки".

“Предвидено е навсякъде, където има трайни асфалтови настилки, при възстановяването, не само тук в Суходол, а в целия проект, да се възстановява от бордюр до бордюр, което мисля, че е правилно. За напред Столична община ще извършва ремонтите по този начин", обясни инж. Джоргов.

Той обясни, че хората в кв.Суходол отдавна чакат тази инвестиция, район “Овча купел" е от районите, които имат нужда от инвестирани в подобна инфраструктура.

“Ще положим всички усилия той да приключи навреме", каза още Джоргов.

По думите му срокът за изграждане е около 4 месеца, но направи уточнение, че той зависи и от метеорологичната обстановка.

На събитието присъстваха още Ангел Стефанов - кмет на район "Овча купел", инж.Георги Чичков, зам.- кмет на район "Овча купел" и други лица свързани с проекта, както и десетки граждани.

По думите на кмета на район "Овча купел" това е проект, който доизгражда канализационната мрежа в Суходол. С реализацията му вече почти целия квартал ще бъде обхванат с канализационни колектори.

"Това е инвестиция, която е 100 години напред. Важно е такива крайградски райони и квартали да бъдат обезпечени с канал", каза Ангел Стефанов.

За целта уведомяваме гражданите, че се въвежда временна организация на движението.

Затваря се ул. "Траян Танев“, в участъка от ул. "Стоичко Станиславов“ до ул. "Жоте Илков“.

МПС ще се движат по обходни маршрути, указани с пътни знаци и сигнализация.