Седмото издание на "Туризъм-Експо" Дестинация Варна се откри днес в курортен комплекс "Св. Константин и Елена“. Форумът се организира от Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и агенцията за маркетингови комуникации ProVox, заедно с Община Варна и Министерството на туризма на Република България .

Събитието ще продължи до късния следобед на 29 септември (петък) и е посветено на традициите и технологиите в бизнеса, с акцент върху зелените политики и кръговия туризъм.

За първа година в конферентната програма не експото се провежда Мастър клас за професионалисти в туризма. Лектори от България, Италия, Гърция и Турция обменят опит в управлението на хотели и хотелски комплекси, менажирането на търговските процеси в туризма и внедряването на нови технологии и смарт решения.

Гостите на ТУРИЗЪМ-ЕКСПО Дестинация Варна са посрещани на входа от роботите Белла и Кети, които изпълняват функциите на гидове до експо-залите. Робот е и посланик на "бранд България“, с инфо-панели проектиращи рекламните клипове на България.

ТУРИЗЪМ-ЕКСПО Дестинация Варна бе открито с приветствие на кмета на Варна, г-н Иван Портних, и с поздравителен адрес от Министъра на туризма – г- жа Зарица Динкова.

В двата дни на форума, който е с безплатен достъп за посещение до експо-зоните и конференцията с Мастър клас, гостите могат да се срещнат с представители на туристическия бизнес, технологични компании и доставчици на разнообразни стоки и услуги за туризма.