На официална церемония, провела се в сградата на Областна администрация – Благоевград, новоназначеният областен управител на Област с административен център Благоевград Георги Динев встъпи в длъжност, предаде репортер на "Фокус“.

Вече бившият областен управител на Благоевград Мария Димова каза, че за нея е чест символично да му предаде управлението на Област Благоевград чрез връчването на Решение № 324 от 8 май, с което Георги Динев е назначен за новият областен управител на Област с административен център Благоевград.

"Пожелавам ви преди всичко здраве, сили и успех в новото начинание. Надявам се, че за вас приоритет ще бъде не само провеждането на честни и прозрачни европейски и парламентарни избори, но и запазване на всички добри практики, които са стартирали тук в Област Благоевград. Една от тях е и продължената от мен защита на държавната собственост. Сигурна съм, че и екипа на Областна администрация Благоевград ще ви съдейства във всичко с приемственост, с предоставянето на всички добри практики, които са стартирани и се надявам да продължат. Надявам се да защитите и позициите на Областна администрация Благоевград по отношение на започнатите от нас проекти, които са много важни за региона, в това число да бъдат продължение всички действия, които са свързани с реализирането на най-големия стратегически проект, за който миналата година бе подписано европейско финансиране. На добър час!“, каза още Мария Димова.

От своя страна Георги Динев благодари на Мария Димова и заяви, че за него от изключително голямо значение е приемствеността.

"Винаги съм се ръководил от този свой принцип, затова искам да ви уверя, че ще работя като приемственик на г-жа Димова. Ще продължим да надграждаме това, което е направено до момента от цялата Областна администрация и съм уверен, че екипът, който заварвам тук е работещ екип с работеща администрация. Още от днес ще започнем да работим в интерес на всички жители на Област Благоевград. Моето встъпване днес съвпада със започващата само след няколко часа предизборна кампания и в този ред на мисли като основен свой приоритет и приоритет на цялата областна администрация ще поставя провеждането на честни и свободни избори“, добави Динев.

Новият областен управител коментира, че е радостен от факта, че още при първата си среща представителите на политическите партии в Област Благоевград бързо са стигнали до консенсус за състава на Районната избирателна комисия.

"Много се надявам през целия месец на предизборната кампания това разбирателство и този консенсус да продължи и кампанията да протече мирно, в знак на уважени и колегиалност между политическите партии. Аз като областен управител и цялата областна администрация ще съблюдаваме и съдействаме за провеждането на една нормална предизборна кампания и нормално протичане на изборния ден. Ако изключим за миг темата за изборите, то друг основен приоритет е да повишим имиджа на региона. Зная, че когато работим в екип, има приемственост, нещата ще се получат“, прибави Динев.

Георги Динев е роден на 29.07.1975 г в град Петрич. Той е магистър по предприемачество и мениджмънт от Техническия университет в Габрово. Професионална квалификация - Инженер – икономист. Бил е председател на Общински съвет - Петрич от 2015 до 2017 година. Също така е бил народен представител в 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание. Женен е, с две деца.