Официално бе поставено началото на IV Международен фестивал "Шарено цвете“, предаде репортер на "Фокус“. Днес и утре Благоевград ще пее и танцува, заедно с над 1 300 талантливи деца и ученици от цяла България и Р Северна Македония.

Международният фестивал бе открит от директора на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова. Празничната програма започна с букет от фолклорни изпълнения, след което зам.- кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска приветства присъстващите и награди част от участниците.

"Нашите цветя, нашите деца - най-ценното в обществото ни, са вдъхновението, което черпим всеки ден. Мили деца, наслаждавайте се на всяко едно предизвикателство и приключение, което този прекрасен фестивал ви предоставя“, каза зам.-кметът Боряна Шалявска.

Целта на фестивала "Шарено цвете“ е да популяризира фолклорното богатство на България, да предостави възможност за изява на деца и млади таланти в областта на музикално-танцовото изкуство в различни категории - народно пеене, народни танци, народни инструменти.

Инициативата е организирана от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с подкрепата на Община Благоевград и няма конкурсен характер.