Организацията на изборите 2 в 1 е нормална в РИК – Кюстендил. Това каза пред журналисти председателят на Районната избирателна комисия в града Венцеслав Механджийски, предаде репортер на "Фокус“. По думите на председателя към момента няма постъпили жалби и сигнали.

Регистрираните кандидати за народни представители са 157, като те са издигнати от 20 партии и 11 коалиции. Те ще се борят за 4 мандата в 10 МИР – Кюстендил.

Най-възрастният кандидат е на 80 години, а най-младите кандидати за депутати са двама - на по 22 години.

"Винаги имам притеснения. В годините на изборите съм виждал неща, които никога не съм очаквал. Това, че изборите са 2 в 1 ще създаде проблеми и не толкова в районните комисии, а в секционните. Двата списъка и двете бюлетини ще доведе до някакъв проблем и то най-лошото, което предполагам, че ще стане е някой да гласува за Европейски парламент, а ще се подпише в списъка за избор на народни представители. След това контролите няма да излязат на СИК, откъдето пък няма да могат да приключат и работа“, прогнозира председателят на РИК – Кюстендил.

По негови думи основното в изборите е, избирателят да може да гласува и неговият глас да бъде отчетен коректно.Очаква се обучението на представителите на СИК да бъде проведени 3-4 дни преди вота 2 в 1.  Те ще се назначават до 14 май, а след което има срок за смени на членовете в комисиите, който продължава до самия изборен ден. Срокът за подаване на удостоверения за гласуване на друго място е 25 май, а за хората с подвижни секции е 29 май.