На нас ни изглежда, че "сглобката" става "разглобка", пазарлъкът се усложнява. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, която е днес в Кюстендил, където се провеждат срещи с местните структури на партията, на които се обсъждат актуалните политически теми, предстоящите европейски избори, проблемите на гражданите, предаде репортер на "Фокус"

"На нас ни се иска и ни изглежда "сглобката" да става "разглобка". Всеки ден дават поводи за такъв извод. Виждате, че пазарлъкът за разделяне на държавата се усложнява. В началото беше 50 на 50 за регулаторите, сега господин Борисов постави 50 на 50 в министерствата", заяви Нинова.

"Не изглеждат добре нещата. Очакваме оценките на министрите, но смисълът на такава сглобка води само до несигурност", добави още тя. 

По думите ѝ през цялото време излизали тревожни, новини, които обаче според Нинова не се коментират от управляващите. 

Нинова каза още, че БСП е поискала от депутатите да заведат колективен иск в съда срещу повишението на цените на услугите на телекомите. 

"Ние в петък дадохме на всеки депутат по една молба да заведем колективен иск срещу мобилните оператори. Очакваме да видим кой ще подпише такава молба, защото би било добър знак 240 депутати, едновременно, да сигнализираме съда срещу това неправомерно увеличение. Това е силен институционален знак", каза лидерът на социалистите.  

Тя критикува за пореден път управляващите за водената политика в сектор "Енергетика" и "Икономика". 

Попитана за евентуалните избори 2 в 1, тя коментира следното: "Мислим, че е по-добре за България и за българските граждани да има избори 2 в 1. Всеки ден, с оставането на тези хора, се вземат по-грешни и по-вредни решения за България".