Общинският съветник Стефан Спасов беше нападнат докато правеше инспекция на текущия ремонт на пътното платно на бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София. Нападението срещу него беше извършено от живущ в района. Ситуацията се е случила в 9:30 в отсечката между ул. "6-ти септември" и ул. "Георги Раковски". Нападателят първоначално се е качил неправомерно на една от строителните машини, които са извършвали ремонт на пътното платно. Той е взел ключа на машината, докато е била в движение и така е застрашил живота и здравето на работниците и на преминаващите.

В опит да се противопостави на неправомерната постъпка, Стефан Спасов беше нападнат и ударен в лицето. Той е получил леки наранявания и очилата му са били счупени. "Абсолютно недопустимо и неприемливо е проявяване на каквато и да е агресия, още повече физическа, срещу който и да е. Остро осъждаме нападането над общински служител", коментира Борис Бонев, лидер на партия Спаси София.

"Ние уважаваме правото на всеки да протестира, включително Спаси София многократно е изразявала своето мнение с протести, но никога не сме си позволявали да проявяваме агресия срещу когото и да е. Нападателят трябва да понесе своята отговорност", допълни Бонев.

Стефан Спасов е подал сигнал до компетентните органи и се очаква те да предприемат необходимите действия. "Аз като общински съветник съм избран да защитавам интересите на софиянци. В момента една група от граждани застават срещу намеренията на Общината да извърши един планов ремонт. Изключително ми е неприятно, че днес трябваше да се стига до подобни ескалации, които за мен показват единствено липсата на аргументи на протестиращите", завърши Стефан Спасов.