Кметът на София Васил Терзиев, кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев и десетки граждани поставиха началото на инициатива за обновяване на спортните съоръжения в училищните дворове, научи "Фокус". На истински спортен празник се радваха столичани в двора на 148 ОУ "Проф. д-р Л. Милетич“ и 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо“.

Терзиев и Георги Илиев участваха дейно в боядисването и поставянето на мрежи на баскетболни кошове и футболни врати. 

"През следващите месеци ще продължим тази дейност и в други райони на София.

Да създадем условия за спорт, за това децата ни да има къде да се събират и да се радват, е нещо много важно за нас. Спортът е един от най-добрите начини да възстановим общностите, за които говорим от самото начало. Същото важи и за съвместната ни работа, както стана във възстановяването на този двор.

Децата играха народна топка, баскетбол, волейбол, футбол и бадминтон. Благодаря на всички треньори, които им помогнаха. Благодаря на играчите от баскетболния клуб 3х3 Sofia, както и на играчите от УАСГ, с които направихме супер мачове. Благодаря и на всички граждани, които отделиха от времето си, за да помогнат", заяви кметът на "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook.