Домакин на Национална купа по мажоретни дисциплини "Търновска перла“ ще е старата столица през този уикенд. Състезанието ще се проведе в Двореца на културата и спорта "Васил Левски“ на 27-ми и 28-ми април /събота и неделя/, предаде кореспондент на "Фокус"

Официалното откриване ще е на 27-ми април пред МДТ "Константин Кисимов“ от 18:00 часа и ще бъде предшествано от парад на мажоретните състави по главната улица на Велико Търново.

В състезателната програма ред имат състави от София, Шумен, Нови Пазар, Пазарджик, Монтана, Свищов, Тервел, Добрич, Свиленград и др. Дисциплините, в които ще младите дами ще мерят сили са: Фристайл джаз, Понпон хореография на място, Традиционален корпус, Традиционни помпони, Батон хореография на място, Параден корпус, Батонфлаг, Шоу понпони,  Аксесоари, Чирлидинг, Фристайл понпони, Фристайл хип хоп и Фристайл акро.

Близо 80 деца от великотърновския Спортен клуб "Астреа“ ще се включат в тазгодишното съревнование. Те ще се представят своите  най-нови композиции в дисциплините Батон хореография и  Помпон хореография на място.  Домакини на форума са Община Велико Търново,  Български чирлидинг съюз и великотърновските отбори от Спортен клуб "Астрея", ОУ "Бачо Киро" и  ДГ "Соня".  Входът е свободен.