За поредна година жители и гости на Велико Търново ще посрещнат Възкресение Христово на крепостта Царевец, предаде кореспондент на "Фокус“. Входът на историческия хълм ще отвори точно в 22:30 часа тази вечер, като миряните ще имат възможност да се изкачат до Патриаршеската църква "Възкресение Господне“ до 23:30 часа. Точно по това време ще започне и Пасхалното богослужение, което ще води Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. Благодатният огън ще бъде изнесен точно в полунощ като това ще бъде съпроводено с църковни камбани, които ще се чуят из целия град.

В 00:30 часа на входа на Царевец ще се раздават осветени яйца и козунаци, а миряните ще стигнат до Катедралния храм "Рождество на Света Богородица“, където ще има Възкресна пасхална Света литургия.

Програмата във Велико Търново продължава и на следващия ден с Богослужение за Второ Възкресение, което ще е в храм "Възкресение Христово“ /Руската църква/ от 11:00 часа. Свещениците ще поздравят миряните на различни езици, отново ще бъдат раздадени осветени яйца и козунаци.

В 11:00 часа в парк "Марно поле“ ще пристигне и Великденския заек, който ще зарадва децата на града.

Точно по обяд започва и големия Великденски концерт на старата столица, който ще е пред Община Велико Търново и ще завърши с Голямо търновско хоро.

В 19:00 часа на сцената ще се качат Братя Аргирови, а в 21:00 часа от площад "Цар Иван Асен I" търновци и гостите на града ще могат да гледат аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов- звук и светлина".