Само за два дни се събраха парите за скъпоструващото лечение на 11-годишния Дени от Велико Търново. Това се случи в дните на Възкресение Христово, а родителите на момчето благодариха и определиха щедростта на хората като великденско чудо, предаде кореспондент на "Фокус“.

В навечерието на Великден семейството на Денискав публикува апел за помощ, а парите бяха събрани само за два дни. Добрата новина съобщи майката на момчето Гинка Борисова в личния профил във Фейсбук.

"Днес е един от най-светлите празници – Денят на Св. Георги Победоносец, и с ваша помощ успяхме!

За лечението на Дени до момента има събрани 138 379 лв. и в REVOLUT 7 405 лв.

Разполагаме както със сумата за операцията, така и със средства за следоперативното лечение и контролни прегледи“, написа жената.

Кампанията за събиране на средства за лечението на Денислав е преустановена, а само след седмица – на 14 май той ще замине за Турция със своята майка, за да бъде приет за лечение. Операцията е насрочена за 16 май.

"Нямаме думи, с които да изразим благодарността си към вас и вашата подкрепа, без която нямаше да се справим в този труден за нашето семейство момент.

СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!“, допълва майката на детето.

Денислав Петров е на 11 години и е от Велико Търново. Проблемите за него и семейството му започват преди 6 месеца, когато той започва да се оплаква от постоянно главоболие. Следват епилептични гърчове, гадене и треперене на крайниците. След множество прегледи у нас и в Турция лекарите поставят диагнозата Арахноидна киста фронтотемперобазална от лява страна на главен мозък. Единственият метод за лечение е скъпоструваща операция, парите за която вече са събрани.

Екипът на "Фокус“ пожелава успех на Дени и неговото семейство!