Последното сведение от столичния район "Младост" е, че 6 големи машини обработват основните пътни артерии на градския транспорт, в това число бутане и разпръскване на смеси. Това заяви районния кмет Ивайло Кукурин в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още добави той: "Стандартният проблем с вътрешнокварталните улици продължава - техниката не може да достъпи, заради тесни улици и паркиралите автомобили. Въпреки трудностите се ползват 2 по-малки машини, където е възможно да се обработва. Спирките се почистват, като имаме и на разположение малък Bobcat, който изчаква още малко натрупване, за да почиства основни тротоари, а след него ръчно се разпръскват смеси. В заключение - обстановката е спокойна.

В 12:00 слеговалежът значително намаля, като улиците са обработени и няма натрупвания и навявания на сняг. В момента машините изчакват подновяване на снеговалежа, като са се локирали в централна част на района, с цел бърза реакция Направих и лично проверка на място, като техниката е заредена и със смеси и ме увериха, че продължават обработките. Благодаря на колегите от Столичен инспекторат за съдействието, добрата комуникация и координация. Обстановаката е нормална, но все пак - зимна! Бъдете внимателни".