Община Смолян заедно с "Пампорово“ АД, уведомява гражданите, че за десета поредна година стартира  инициативата "Спортът - начин на живот“.  Съвместното реализиране на програмата е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата  в практикуването на зимните спортове, което е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите.

Според подписаното споразумение  "Пампорово" АД предоставя безвъзмездно, ползването на всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта  за ученици на възраст от 7  до 18 години, обучаващи се в училищата на територията на Община Смолян, както и на техните  отговорници – възпитатели или учители.

Инициативата е в сила  от 20.03.2024 г.  до края на зимния сезон. Учениците и техните  отговорници – възпитатели или учители ще ползват всички ски писти на територията на комплекса.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта. Картите ще се издават от 20 март, сряда.

Родителите трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията, както и всички останали услуги предлагани от “Пампорово" АД  в курорта.