На стилно тържество кметът на община Казанлък изказа благодарност към всички пенсионирани и настоящи директори на училища и детски градини и ясли, както и към пълните отличници, предаде репортер на "Фокус". За празничната програма се погрижиха възпитаниците на школа “Орфей" към читалище “Възродена Искра 2000" и дует “Мания".

Галина Стоянова отправи благодарност, че на едно място са се събрали цели три поколения. Тя се обърна индивидуално към всички. Към пълните отличници кметът подходи с възхищение, че са успели да постигнат тези резултати на равно с всички ангажименти, които са имали през годините - спорт, семейство, трудни задачи. “Мили деца, гордейте се, че сте родени тук, че живеете тук, че Казанлък е вашият дом", каза Стоянова. Към пенсионираните директори Стоянова отправи благодарност за подадената им ръка към настоящите. “Вие сте хората, с които искаме да споделяме успехите на училищата, детските градини и яслите. Ние искаме да бъдете с нас винаги и във всеки час", заяви кметът.

Към настоящите директори обръщещението бе съпроводено и с прозрение. Прозрение, че сегашното време е по-трудно, но и най-хубавото, защото именно сега учителите могат да ръководят духовната енергия. “Вие сте прекрасни директори! Правите повече от това, което се изисква от Вас! Гордейте се, че точно Вие сте отговорни за най-хубавото нещо на нашата държава- нашите деца!", каза кметът. Тя изтъкна, че в Казанлък е първото българско педагогическо училище и това прави града първи в просветата. В Казанлък е поставена и първата българска опера и го прави първи в духа. Казанлък е центъра на просвещението. 

Освен всички над 70 директори сред гостите бяха и 23 пълни отличници от гимназиите в Казанлък. Общо трима са възпитаниците на СУ “Екзарх Антим Първи", които са отличени- Валентина Гаджева, Геновева Бюйлекова и Царица Роза 2024- Неделина Неделчева. 

Един е от ПГ “Иван Хаджиенов" - Аксел Саид. Любомир Фъев от ПГ по лека промишленост и туризъм. Ангелина Стойнова е от НУПИД “Академик Дечко Узунов". 

Цели 17 възпитаника са пълните отличници на ППМГ “Никола Обрешков":

София Гуглева, Ивона Караиванова, Александра Тончева, Катерина Георгиева, Ивана Велчева,Георги Стоянов, Калоян Танев, Креса Цветкова, Никола Тодоров, Георги Янев, Георги Стратиев, Айлин Маневска, Велизара Терзиева, Виктор Карабоюков, Даниел Бояджиев, Кристина Пеева, Радея Андонова.